Фото: Офіс президента

У США прокоментували пропозицію Макрона відправити західні війська в Україну

У Сполучених штатах Америки прокоментували пропозицію президента Франції Емануеля Макрона відправити війська західних країн в Україну.

Так, радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван під час брифінгу у понеділок, 18 березня, заявив, що президент Франції має повне право висловлювати свою позицію з цього приводу, зазначивши, що не може говорити за нього. Проте, як він підкреслив, США зі свого боку не планують ухвалювати подібне рішення, пише NV.

"Ми чітко висловили свою позицію, яка полягає в тому, що ми не маємо наміру надсилати американські війська в Україну. Президент Байден фактично повторив це перед американським народом… і ми не відступили від цієї позиції. Ми не відступили від неї і сьогодні", — наголосив Джейк Салліван.

Зазначимо, що після конференції з підтримки України в Парижі, яка відбулася 26 лютого, Емануель Макрон заявив, що союзники України створять коаліцію з надання далекобійної зброї для ЗСУ. Також французький президент наголосив, що в майбутньому не можна відкидати й відправлення в Україну західних військових.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що введення військ країн Заходу в Україну може призвести до Третьої світової війни. Водночас очільник МЗС Італії наголосив, що його країна захищає міжнародне право і свободу України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.03.2024 10:21