Фото: Офіс президента

Глава МЗС Італії зробив різку заяву щодо введення західних військ в Україну

Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні вважає, що введення військ країн Заходу в Україну може призвести до Третьої світової війни.

Про це повідомляє RAI News.

"Я вважаю, що НАТО не повинно входити в Україну" і "сподіваюся, що цього не станеться... Вступити у війну з Росією — значить, створювати ризик Третьої світової війни", — заявив посадовець, коментуючи слова президента Франції Еммануеля Макрона про можливість відправлення військ в Україну.

Водночас очільник МЗС Італії наголосив, що його країна захищає міжнародне право і свободу нашої держави.

"Ми не воюємо з Росією, ми надаємо Києву всілякі військові, економічні, технічні інструменти, але вступати у війну мені здається помилкою, і всі італійці — і всі люди зі здоровим глуздом — не хочуть цього", — додав Антоніо Таяні.

Зауважимо, раніше видання Le Monde заявило, що президент Франції Еммануель Макрон допускає можливість відправлення своїх військ в Одесу. Це може трапитися у 2025 році. За даними видання, влада Франції розглядає можливість відправлення військ в Україну як мінімум з червня минулого року, коли це питання було порушено на засіданні Ради національної оборони та безпеки Франції.

Нагадаємо, 14 березня в інтерв'ю французьким ЗМІ Макрон заявив, що війна в Україні є "екзистенційною для нашої Європи і для Франції". За словами французького президента, всі варіанти розвитку подій, включно із застосуванням західних військ в Україні, можливі, але єдиний, хто несе за це відповідальність — кремлівський режим.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.03.2024 22:22