Фото: соцмережі / ілюстративне

Сили оборони активізували удари в тилу окупантів на Півдні України та Криму, — ISW

У неділю, 5 листопада, українські сили активізували удари по тилових російських районах на Півдні України та окупованому Криму. Це пояснюється сповільненням боїв на фронті у передзимовий період.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Російські джерела стверджують, що Сили оборони завдали удару по Скадовську на окупованій Херсонщині, у ніч із 4 на 5 листопада. За даними окупантів, РФ також вивела з ладу українські безпілотники, які націлилися на залізницю нафтопереробного заводу в Джанкої, окупований Крим, 5 листопада. Російський військкор заявив, що українці завдали ракетного удару Storm Shadow по Бердянську, Запорізька область. 

Своєю чергою глава українського міського військового управління Бердянська Вікторія Галицина заявила, що місцеві жителі повідомили про два вибухи у місті, але український Генштаб уточнює інформацію. Начальник Головного управління ракетних військ, артилерії та безпілотних систем України бригадний генерал Сергій Баранов в інтерв'ю газеті Independent, опублікованому 4 листопада, зокрема заявив, що українські сили мають намір "капіталізувати" накопичений досвід та провести масштабні операції й масштабні удари дронів по російських цілях, коли бойові дії взимку сповільнюються. За словами Баранова, Україна має намір розвивати свої "значні успіхи" внаслідок нещодавніх ударів безпілотників, націлених на критично важливі російські військові та військово-морські об'єкти.

Що відомо про удари по Керчі 4 листопада

Збройні сили України у суботу завдали успішних ударів по морській та портовій інфраструктурі суднобудівного заводу "Затока" у тимчасово окупованому Криму. Цю інформацію підтвердили раніше у Страткомі ЗСУ.

Telegram-канал "Кримский ветер" повідомляв, що на суднобудівному заводі в Керчі могло бути влучання в малий ракетний корабель проекту 22800 "Каракурт".

Пізніше командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук подякував пілотам за успішні удари по Керчі. Він також зазначив, що на території заводу стояв один із найсучасніших кораблів ЧФ РФ — носій крилатих ракет "Калібр".

На знімках Planet Labs за 5 листопада помітно місце ураження та військове судно, яке також зазнало пошкоджень.

Нагадаємо, речник Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш раніше пояснював, що американські далекобійні ракети ATACMS "суттєво змінюють правила гри". Тепер окупанти змушені відтягувати свої склади та аеродроми ще далі від лінії фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.11.2023 05:52