Фото: бронетранспортер M113. Джерело: Facebook Рустема Умєрова

Сили оборони отримали нові бронетранспортери для евакуації поранених з поля бою

Сили оборони України отримали десятки нових бронетранспортерів M113 від партнерів. Вони обладнані для евакуації поранених із поля бою.

Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

"Сили оборони отримали нові бронетранспортери M113, обладнані для евакуації поранених з поля бою", — написав він у Facebook.

За його словами, десятки таких евакуаційних бронемашин вже прибули до України. Ще кілька сотень очікуються незабаром.

"Техніка на гусеничному ходу має значно вищу прохідність, тому в умовах бездоріжжя саме вона потрібна війську найбільше", — підкреслив Умєров.

Фото: бронетранспортер M113.

Фото: бронетранспортер M113. Джерело: Facebook Рустема Умєрова

Міністр додав, що бронемашини для евакуації поранених передадуть у бойові підрозділи прямо зараз.

"Координує цю роботу і проект загалом мій заступник Наталія Калмикова. Вдячний партнерам за підтримку у війні. Працюємо разом для перемоги", — підсумував він.

Бронетранспортер M113 — це гусеничний бронетранспортер, який застосовується для перевезення військових у зоні ведення активних бойових дій. Цей БТР стоїть на озброєнні багатьох армій світу, у тому числі Збройних сил України. Виробник — американська компанія BAE Systems. Вага цього бронетранспортера — 11 440 кг, розрахована на двох членів екіпажу та 11 пасажирів. Броня забезпечує круговий захист від куль калібру.

Фото: бронетранспортер M113.

Фото: бронетранспортер M113. Джерело: Facebook Рустема Умєрова

Нагадаємо, 22 лютого Данії анонсувала передачу Україні нового траншу військової допомоги на суму майже 250 мільйона доларів. До пакета увійдуть артилерійські снаряди, засоби розмінування та безпілотники.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.02.2024 18:59