Фото: соцмережі

Данія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні на майже $250 млн: яке озброєння отримують ЗСУ

Данії анонсувала передачу Україні нового траншу військової допомоги на суму майже 250 мільйона доларів. До пакета увійдуть артилерійські снаряди, засоби розмінування та безпілотники.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

"Данія оголосила про надання 15-го пакету військової допомоги Україні на суму 1,7 мільярда данських крон (приблизно 247 мільйонів доларів США) від початку широкомасштабного вторгнення", — йдеться у повідомленні.

Новий пакет містить гроші для придбання 15 тисяч артилерійських снарядів у співпраці з Міністерством оборони Чехії. ЗСУ також отримають обладнання та боєприпаси для протиповітряної оборони, засоби розмінування та безпілотники.

"Україна продовжує мати велику потребу в підтримці, зокрема в артилерійських боєприпасах. Завдяки 15-му пакету допомоги Данія робить фінансовий внесок у закупівлю зброї та боєприпасів", — заявив міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен.

Своєю чергою міністр оборони України Рустем Умєров подякував Данії за підтримку.

"Я вдячний Данії та особисто міністру Троельсу Лунду Поульсену за непохитну підтримку. Це потужна інвестиція у збереження миру та свободи в Європі", — наголосив він.

Нагадаємо, Міністерство оборони Данії заявило, що країна може надати Україні винищувачі F-16 влітку 2024 року, однак чіткий графік передачі бойових літаків поки що встановити важко.

Додамо, 22 лютого Данія та Україна підписали угоду про надання гарантій безпеки. Термін домовленостей становитиме 10 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.02.2024 17:10