Фото: Вікіпедія

Данія оголосила терміни передачі Україні винищувачів F-16

Данія може надати Україні винищувачі F-16 влітку 2024 року, однак чіткий графік передачі бойових літаків поки що встановити важко.

Про це повідомило Міністерство оборони Данії з посиланням на міжнародну коаліцію, яку очолює Данія разом із Нідерландами та Сполученими штатами Америки.

За словами міністр оборони Данії Трольса Лунда Пульсена, наразі важко встановити чіткий графік передачі винищувачів F-16, оскільки "є кілька умов, які повинні бути виконані для того, щоб Україна могла використовувати" ці літаки.

"Я проінформував погоджувальне коло, що ми зараз працюємо над тим, щоб цього літа досягти більшої єдності. Ми очікуємо, що зможемо передати перші винищувачі F-16 Україні, якщо підготовка буде проходити за планом", — наголосив міністр.

Зазначається, що остаточна передача перших данських літаків F-16 залежить від повної підготовки українських пілотів і необхідного українського допоміжного персоналу, а також від наявності необхідної логістики та інфраструктури в Україні. Для цього наполегливо працює міжнародна коаліція на підтримку України, додали в Данії.

Нагадаємо, у середу, 21 лютого, речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив про те, що Україна переходить на винищувачі F-16 в екстреному порядку, чого не робила ще жодна країна. Українські льотчики проходять для цього відповідні навчання та здійснюють тренувальні польоти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.02.2024 14:55