Фото: schengenvisainfo.com

Сильна спека охопила Італію і спричинила масштабні пожежі: тисячі мешканців евакуйовано

Через аномальну спеку в Італії продовжують евакуйовувати мешканців і туристів. Багато аеропортів закрито через лісові пожежі, які виникли на острові Сицилія.

Про це повідомляє SchengenVisaInfo.

Так, аеропорт Палермо закрили на початку минулого тижня, бо три села поблизу були охоплені вогнем. Також займання пошкодило будівлю термінала аеропорту Катанії, а тому летовище теж частково закрили.

Відомо, що пожежники виявили та ліквідували великі осередки лісових пожеж. Втім, займання навколо міст Палермо, Мессіна та Катанія довго не могли погасити. У регіоні загинуло троє осіб.

"Люди не можуть дихати від того, наскільки забруднене і гаряче повітря, їх вимушують на вулицю, тому що їхні будинки горять", — розповіла одна з місцевих мешканок.

Зокрема, пожежі в Італії тривають у той час, коли до країни масово прибувають туристи. Тепер мандрівників попередили про небезпеку на Сицилії через лісові пожежі.

Ситуація в країні може завдати значних фінансових втрат, адже подорожі та туризм є одними з головних факторів економічного зростання в Італії.

"Потужне відновлення сектору туризму — запорука появи робочих місць і процвітання в Італії. Оскільки іноземні відвідувачі повертаються. Протягом наступних десяти років ми очікуємо, що туризм зросте до 12% ВВП Італії", — розповіла гендиректор WTTC Джулія Сімпсон.

Зазначається, що цього літа острові було зафіксовано стрімке підвищення температури повітря. Днями в Катанії зафіксували +47,6°С.

Нагадаємо, вчені встановили, що липень 2023 року став найспекотнішим місяцем за всю історію спостережень. Він може бути найтеплішим, який Земля пережила приблизно за 120 тисяч років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.08.2023 16:42