Фото: Folk Ukraine

Синоптики попередили про зміну погоди у столиці: до чого готуватися киянам

Наступного тижня у столицю України можуть накрити опади. Попри несприятливу погоду у Києві очікується потепління.

Про це повідомив Укргідрометцентр.

Зазначається, що до вівторка, 23 січня, у Києві тап області переважатиме хмарна погода з проясненнями, без істотних опадів, лише в нічні години часом трохи сніжитиме. Також в цей період очікуються помірні морози.

"Проте 23-24 січня вітер зміниться на південно-західний, надходитиме атмосферний фронт із заходу і принесе опади та певне підвищення температури", — прогнозують синоптики. 

Зокрема, 20-22 січня у столиці стовпчики термометрів показуватимуть -5°C вночі та до -2°C вдень. Вже 23 січня у Києві стане трохи тепліше і температура становитиме -3°...0°, а 24 і вдень і вночі у столиці очікується близько нуля.

"На дорозі буде утримуватися ожеледиця, тому будьте обережні та дотримуйтесь заходів безпеки", — порадили синоптики.

Нагадаємо, раніше кандидат географічних наук і метеоролог Ігор Кібальчич прогнозував, що січень 2024 року в Україні продовжить тенденцію потепління. Як показують численні розрахунки провідних світових центрів погоди, у першій декаді місяця над Європою продовжиться активне західне перенесення повітряних мас, внаслідок чого тепле та вологе атлантичне повітря проникатиме далеко на схід регіону, а більшість опадів випаде у вигляді дощу та мокрого снігу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 20.01.2024 12:59