Олександр Сирський на передовій. Джерело: Telegram-канал головнокомандувача ЗСУ

Сирський розповів, чому окупанти настільки поспішають наступати на фронті та чого вони бояться

Основні зусилля ворог зосереджує на Покровському напрямку, де сконцентрована переважна кількість його ударних бригад і полків. Тривають жорсткі бої в районах Глибокого, Часового Яру, Старомайорська, Роботиного, Кринок та островів у прибережній частині лівого берега Дніпра.

Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

"Майже тиждень працюю на Східному фронті у частинах різних угруповань, які тримають оборону на найбільш критичних ділянках фронту", — зазначив він.

За його словами, характер дій противника суттєво не змінився. На Куп’янському, Покровському, Курахівському, Времівському оперативних напрямках проводить активні наступальні дії різної інтенсивності, намагаючись прорвати оборону наших військ і захопити важливі ділянки місцевості, або населені пункти, які впливають на стійкість нашої оборони.

"Як і раніше, мета моєї роботи — вивчення ситуації, допомога командирам бригад в організації бойових дій, розв'язання проблемних питань, забезпечення додатковою кількістю озброєння і боєприпасів, посилення резервами тощо", — пояснив Сирський.

Головнокомандувач ЗСУ зауважив, що ворог чудово розуміє, що в результаті поступового надходження значної кількості озброєння та військової техніки від наших партнерів, прибуття перших F-16, що посилить нашу ППО, час гратиме на нашу користь, а його шанси на успіх будуть зменшуватись.

Тому командування російських військ наразі докладає усіх зусиль для нарощування інтенсивності та розширення географії бойових дій з метою максимального виснаження наших військ, зриву підготовки резервів, недопущення переходу до активних наступальних дій.

"На всій лінії фронту від Харкова до Кринок наші військовослужбовці демонструють стійкість, мужність і патріотизм, а головне, віру в нашу перемогу", — наголосив Сирський.

Він навів приклад, як днями на Донеччині український воїн однієї з бойових бригад Збройних сил України самостійно взяв в полон чотирьох російських окупантів.

"Вважаю, що цей вчинок є яскравим прикладом хоробрості та високого бойового духу наших захисників та неодмінно заслуговує на відзначення відповідною нагородою. Дякую йому й усім іншим захисникам і захисницям України, які відповідально ставляться до виконання своїх обов'язків, за їхню самовіддану службу! Як ніколи раніше, армія потребує максимальної підтримки суспільства в усіх сенсах. Час єднатися задля нашої перемоги!" — підсумував Олександр Сирський.

Нагадаємо, речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук заявив, що Росія зазнає чималих втрат, але не йде з Чорного моря. Такі рішення окупантів пов’язані з тим, що вони не хочуть показати свою слабкість на цьому напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.06.2024 12:35