Фото: Military Media Center

Сирський розповів про серйозну перевагу окупантів на фронті: про що йдеться

Армія Російської Федерації має суттєву перевагу в можливості забезпечення боєприпасами під час ведення бойових дій в Україні. Наразі ЗСУ можуть відповісти лише одним пострілом на сім-вісім пострілів окупантів.

Таку заяву зробив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський в інтерв'ю BBC.

"Ми хочемо отримати дуже швидкий результат. Але в нашій реальності це фактично неможливо. Я можу вам розповідати про своє угруповання, про свій напрямок. І я хочу сказати, що на моєму напрямку навколо Бахмута, на Лиманському напрямку, зосереджені основні сили російської армії", — сказав Сирський.

За словами військового, ця місцевість насичена інженерними загородженнями, адже окупанти довгий час ретельно готувались до оборони.

"Багато підрозділів взагалі весь минулий рік там вели оборонні бої. Фактично вся та велика територія підготовлена в інженерному плані, є багато опорних пунктів. Тому всі просування дійсно ідуть не так швидко, як би нам хотілося", — зазначив командувач.

Сирський також наголосив, що армія РФ має перевагу в кількісному складі й особливо в артилерії. А головне — значну перевагу в можливості забезпечення боєприпасами.

"Тобто наразі ми можемо відповісти одним пострілом на сім-вісім пострілів росіян. На жаль, така наша жорстока реальність. Але ми дуже ретельно плануємо наші операції. Тому ми здатні досягати успіху. І зараз ми рухаємося вперед", — додав командувач.

Як просувається контрнаступ ЗСУ

За даними Генерального штабу, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках.

На напрямках Велика Новосілка-Старомайорське та Новосілка-Старомайорське мали успіх, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

На Бахмутському напрямку наші війська продовжують вести наступальні дії північніше та південніше міста Бахмут. В ході ведення бойових дій російські окупанти вимушено відступили з позицій північно-східніше Оріхово-Василівки.

"Наші воїни мають частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах. Противник чинить потужний опір, активно застосовує резерви, зазнає величезних втрат. Тривають важкі бої", — інформував Генштаб вранці 19 липня.

Нагадаємо, міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін заявив, що Збройні сили України перехопили ініціативу на полі бою. Контрнаступ українських військових є ключовим моментом у боротьбі із російськими загарбниками.

За словами Олександра Сирського, місто Бахмут на Донеччині має усі шанси вже невдовзі повернутися під контроль України. Російські військові перебувають тут у напівоточенні Збройними силами України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.07.2023 12:29