Фото: Telegram Олександра Сирського

Сирський відвідав передові позиції: яка ситуація на східному фронті

У середу, 13 березня, головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський здійснив роботу поїздку на фронт. Посадовець відвідав передові командні пункти військових.

У своєму дописі в Telegram головком розповів, що ситуація на східному фронті складна та потребує постійного контролю. 

"Сьогоднішній день розпочав з переміщення в район операції на напрямок активних дій противника. Попрацював у двох бригадах, де поступово ускладнюється ситуація і є загроза просування ворожих підрозділів у глибину наших бойових порядків", — заявив він.

Головнокомандувач ЗСУ провів детальний аналіз ситуації, яка склалася на даний час на передовій та разом з командирами та офіцерами штабу були прийняті всі необхідні рішення щодо посилення резервами, боєприпасами, засобами РЕБ зазначених військових частин, що надалі забезпечить стійкість оборони на цій ділянці фронту.

"В цілому, оперативна обстановка на східному фронті залишається складною. Противник продовжує вести наступальні дії, зосереджуючи основні зусилля в районах Терни, Іванівське, Бердичі, Тоненьке, Вербове і Роботине", — проінформував Сирський.

Проте головком наголосив, що активність ворога на інших ділянках фронту помітно знизилась. Імовірно внаслідок високого рівня втрат.

Посадовець пояснив, що це відбулося завдяки вчасно прийнятим управлінським рішенням на посилення оборони даної ділянки фронту, своєчасної заміни частин, що втратили боєздатність, а також завдяки мужності та стійкості українських воїнів.

"За два тижні жорстких боїв противник зазнав надзвичайно високих втрат. Однак, всі населені пункти, які він намагався захопити, залишилися під нашим контролем", — підсумував він.

Фото: Telegram Олександра Сирського

Фото: Telegram Олександра Сирського

Нагадаємо, за даними Генштабу російські окупанти протягом минулої доби активізувалися на Авдіївському та Новопавлівському напрямках, на обидвох — зафіксовано по 26 атак окупантів. Загалом відбулося 91 бойове зіткнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.03.2024 14:55