Фото: Facebook-сторінка Рустема Умєрова

Озвучили головну проблему на фронті: Сирський та Умєров провели розмову з очільником Пентагона

У понеділок, 11 березня, очільник Міноборони України Рустем Умєров спільно з головнокомандувачем Збройних сил провели телефонну розмову з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Головними темами переговорів стали підготовка до наступного "Рамштайну" та обговорення ситуації на фронті.

Про це повідомляє Умєрова повідомив у Facebook.

За словами очільника Міноборони, сторони обговорили підготовку до наступної зустрічі Контактної групи з питань оборони України. Також вони надали актуальну інформацію про оперативну обстановку на фронті.

"Обговорили середньострокові та короткострокові потреби та конкретні запити України. Серед ключових пріоритетів залишаються боєприпаси та протиповітряна оборона", — написав Умєров.

Він також наголосив, що Україна з нетерпінням чекає більш детальної взаємодії з кожною з коаліцій спроможностей під час майбутньої зустрічі у форматі Рамштайн. 

"Вдячний за чітку та послідовну підтримку України", — додав Рустем Умєров.

Нагадаємо, заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх заявила, що Сполучені Штати Америки зможуть у короткі терміни надати Україні нові пакети військової допомоги після того, як Конгрес США ухвалить відповідний законопроект.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.03.2024 20:59