Фото: Telegram-канал Олександра Сирського

Сирський: Затримки у військовій допомозі США спричинили серйозні невдачі на полі бою

Затримки з військовою допомогою США призвели до серйозних невдач на полі бою та падіння морального духу українців. Ця проблема все ще є актуальною.

Про це заявив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський в інтерв'ю CNN

Сирський сказав, що немає жодних сумнівів у тому, що Україна поступається в озброєнні та чисельності противника, намагаючись захистити себе від російської агресії.

"У противника є перевага в авіації, в ракетах, в артилерії, у кількості боєприпасів, що витрачаються, звичайно, в живій силі, танках, бойових машинах піхоти", — сказав він.

Однак Сирський також заявив, що той факт, що Росія має таку матеріальну перевагу, змусив Україну стати розумнішою та ефективнішою у веденні війни.

"Ми не можемо воювати так, як вони, тому ми маємо використовувати насамперед максимально ефективний підхід, застосовувати свої сили та засоби з максимальним використанням особливостей рельєфу місцевості, інженерних споруд, а також використовувати технічну перевагу", — сказав він, особливо відзначивши перспективну українську програму безпілотників та іншу вітчизняну високотехнологічну зброю.

Як зазначає видання, Сирський був призначений головнокомандувачем України у лютому після того, як президент Володимир Зеленський звільнив генерала Валерія Залужного. Він прийняв пост в особливо важкий для України час. Багатомісячні затримки постачання американської військової допомоги призвели до гострої нестачі боєприпасів.

Раніше головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що Силам оборони вдалось зупинити наступ російської армії на Покровському напрямку. Ворогу за останні шість днів не вдалось ні на метр просунутись на цьому відтинку фронту.

Нагадаємо, речник оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій заявив, що на Півдні України російські загарбники використовують боєприпаси з отруйними речовинами, скидаючи їх на позиції українських бійців за допомогою безпілотників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 05.09.2024 21:29