Фото: Ольга Стефанішина. Джерело – ТСН

"Ситуація має дійти до абсурду": Стефанішина пояснила, чому США затягують з допомогою Україні

Політики почнуть ухвалювати важливі рішення щодо України, коли ситуація із блокуванням 61 мільярда доларів допомоги для Києва від США дійде до повного абсурду. Наразі американські політики спекулюють на війні з Росією.

Таку заяву зробила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, пише NV.

За її словами, стан справ із блокуванням допомоги у Конгресі змінюється кожного дня. Станом на сьогодні в основному це спекуляції на теми України в політичних цілях. У схожому напрямку діяв прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який намагався заблокувати рішення щодо України, розуміючи, що це єдиний козир, який дозволить йому отримати багато особистих привілеїв.

Стефанішина переконана, що ідентична ситуація зараз відбувається в США.

"Я думаю, що ця ситуація має дійти до такого абсурду, щоб політики нарешті повернулися за стіл і почали ухвалювати рішення, які є важливими", — сказала вона.

Нагадаємо, 23 грудня президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підписав законопроект про бюджет США на потреби національної оборони на 2024 рік. У документі передбачені кошти й для України — 300 мільйонів доларів.

До того ж конгресмен-демократ Майк Квіґлі заявив, що вже у середині січня конгрес США зможе ухвалити пакет допомоги для України, який покриє основні потреби Києва до кінця року. Влада США також розробила запасний план, якщо відповідний законопроект не буде схвалений.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.12.2023 21:42