Фото: Офіс президента

Ситуація на фронті та тиск на РФ: Зеленський провів перемовини із Санду у Києві

Президент України Володимир Зеленський у п'ятницю, 31 березня, провів перемовини із президентом Республіки Молдова Майєю СандуЛідери обговорили питання співпраці та санкційний тиск на Росію.

Про це повідомила прес-служба Офісу президента. 

Зазначається, що під час зустрічі президенти обговорили ситуацію на фронті в Україні та погодились посилити співпрацю в протидії тиску Росії та подальшому санкційному тиску на неї. Окрему увагу вони приділили питанню створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України.

"Лідери висловили готовність посилити співпрацю в контексті протидії викликам з боку Росії та обмінялися думками щодо необхідності подальшого санкційного тиску на Москву. Володимир Зеленський і Мая Санду предметно обговорили актуальні питання двосторонньої взаємодії", — йдеться в повідомленні.

Також, український гарант привітав спільний прогрес у питаннях розвитку транспортної інфраструктури, зокрема сполучення Одеської області та півдня Молдови новим залізничним коридором зі спільним прикордонним та митним контролем. Сторони позитивно відзначили роботу відповідних відомств двох країн, спрямовану на збільшення пропускної спроможності на окремих прикордонних ділянках.

Крім того, під час зустрічі Зеленський висловив подяку молдовській стороні за ухвалене національним парламентом рішення про визнання Голодомору в Україні актом геноциду українського народу.

Нагадаємо, 19 березня повідомлялося, що уряд Молдови планує ввести санкції проти Російської Федерації через її вторгнення в Україну. Санкції будуть стосуватись певних громадян РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 31.03.2023 19:38