Фото ілюстративне. Джерело: росзМІ

Ситуація на фронті: в ISW розповіли про активніші наступи окупантів на деяких напрямках

Росіяни просунулися вперед у Глушківському районі Курської області. Також останніми днями вони активніше тиснуть поблизу Покровська, Селидового та Вугледара.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

"Російські війська нещодавно незначно просунулися на схід і південний схід від Покровська на тлі продовження наступальних операцій у цьому районі 26 жовтня", — йдеться в повідомленні.

Геолокаційні кадри свідчать, що росіяни просунулися на східну околицю Новоторецького (на схід від Покровська), на захід від Новогродівки (на південний схід від Покровська), до терикона шахти імені Коротченка на північний схід від Селидового (на південний схід від Покровська), а також на північ від Олександропілля (на південний схід від Покровська).

Крім того, окупанти мають прогрес у районі Вугледара. Зокрема, свіжі опубліковані кадри вказують на те, що російські війська просунулися на захід від Побєди. Також вони рухаються на північ від Золотої Ниви та на північ і північний захід від Пречистівки (обидва — на заході від Вугледара).

Пропагандисти стверджують, що російські війська просунулися на південь і захід від Богоявленки, досягнули околиць Новоукраїнки та закріпилися на південно-східній околиці Шахтарського, хоча аналітики не знайшли підтвердження цих заяв.

Натомість українські війська розпочали, ймовірно, посилену взводну механізовану атаку на російські позиції в Глушківському районі в Курській області Росії. Українські сили провели посилену механізовану атаку на схід від Нового Путі (на південний захід від Глушкова). Геолокаційні кадри вказують на те, що російські сили, ймовірно, відновили позиції на схід від Нового Путі раніше, і що українські сили, ймовірно, утримують позиції на південний схід від Нового Путі. Лінія фронту в Курській області не змінилася.

Інші ключові висновки Інституту вивчення війни

  • Агенція Bloomberg із посиланням на документи південнокорейської розвідки повідомило, що друга група північнокорейських солдатів незабаром перекинеться в Росію.
  • Німецький виробник зброї Rheinmetall оголосив про підготовку до відкриття додаткових оборонних промислових підприємств в Україні.
  • Російське військове командування продовжує залучати військових спеціалістів до штурмових операцій і має втрати, ймовірно, намагаючись централізувати контроль над російськими силами та підтримувати темп російських наступальних операцій на всьому театрі дій.

Нагадаємо, вчора прес-офіцерка Першої окремої танкової Сіверської бригади Збройних сил України Діна Вонг розповіла, що російське військове командування наказало своїм солдатам не брати в полон у Курській області українських військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.10.2024 07:17