Фото: росЗМІ

Командування РФ заборонило окупантами брати в полон українців на Курщині, — ЗСУ

Російське військове командування наказало своїм солдатам не брати в полон у Курській області українських військових.

Про це повідомила прес-офіцерка 1-ї окремої танкової Сіверської бригади Збройних сил України Діна Вонг в ефірі телемарафону.

"Ворог надав своєму особовому складу наказ не брати в полон українських військових", — заявила вона.

Вона наголосила, що на Курському напрямку росіяни вдаються до активних штурмових дій із застосуванням бронетехніки. Крім того, рашисти на цьому відтинку фронту намагаються накопичити піхоту та застосовують значну кількість керованих авіаційних бомб.

"Коли починаються штурмові дії, ми одразу відпрацьовуємо по особовому складу та техніці противника. Кожна наша операція — це сукупність дій наших танкістів, артилерії, операторів БпЛА", — додала Вонг.

Зауважимо, раніше видання The New York Times повідомило, що в Курську області перебазують приблизно п’ять тисяч солдатів із Північної Кореї. Не виключено, що це військові з підрозділу, який називають "елітним". Це може відбутися вже наступного тижня.

Нагадаємо, 25 жовтня Міністерство закордонних справ Північної Кореї вперше прокоментувало інформацію щодо направлення своїх військ до країни-агресорки. Заступник міністра у справах Росії Кім Чон Гю назвав всі повідомлення про відряджання військ КНДР до Росії "чутками".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.10.2024 20:18