Фото: Telegram Ганни Маляр

"Ситуація на сході залишається складною": Маляр повідомила про запеклі бої на фронті

Ситуація на Сході України залишається складною. На деяких напрямках ворог не полишає спроб наступати. 

Про це у Telegram повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. За її словами, на Куп‘янському напрямку ворог активно йде в атакуокупанти продовжують здійснювати численні обстріли, намагаючись вразити інфраструктуру. На цей час тривають бої, наші бійці героїчно зупиняють противника і ламають усі його плани.

На Лиманському напрямку не менш гаряче. Там ворог безуспішно штурмує з метою витіснення наших військ в районах Серебрянського лісництва, Кремінної, Білогорівки Луганської області. Крім того, зараз на цьому напрямку ворог планує перегруповуватись та замінити війська.

На Бахмутському напрямку теж тривають активні бої, ворог постійно атакує, використовуючи бронетехніку та авіацію.
Його мета — за будь-яку ціну зупинити наш наступ.

"Разом з тим ми поступово просуваємось навіть в умовах відчайдушного опору противника. Ситуація по всіх східних напрямках напружена та дуже динамічна. Тому, рішення у такій ситуації необхідно приймати виважено, але разом з тим швидко", — написала вона.

Маляр запевнила, що наші командири безпосередньо на місці відпрацьовують кожну деталь, прораховують всі можливі сценарії розвитку подій та оперативно планують подальші кроки.

Нагадаємо, за даними ISW, звільнення Силами оборони населеного пункту Роботине Запорізької області позбавить окупаційні війська позицій біля західного флангу та дасть українським воїнам більше простору для маневру. Також це дозволить почати наступ на другі лінії оборони Російської Федерації.

Раніше повідомлялось, що у четвер зранку, 24 серпня, у Криму висадилися українські військові. Там відбувся бій з російськими загарбниками. За словами представника розвідки Андрія Юсова, в бою біля мису Тарханкут, неподалік села Маяк, брали участь плавзасоби та авіація.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.08.2023 14:33