Фото: Telegram Ганни Маляр

"Ситуація передбачувана": у Міноборони розповіли про тактику рашистів на фронті

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що наразі ворог активно штурмує Авдіївський, Мар’їнський, Лиманський, Бахмутський напрямки. Крім того, залежно від оперативної обстановки час від часу починає рух на Шахтарському, Куп‘янському, Сватівському.

Про це Маляр повідомила у Telegram.

Посадовиця пояснила, що рашисти активізуються на різних напрямках, коли українській військові перехоплюють ініціативу на фронті.

"Після поразки в Києві Кремль поставив своїм військовим задачу вийти на кордони Донецької і Луганської областей. Щойно ми перехоплюємо оперативну ініціативу і починаємо просуватись вперед, ворог одразу активізується на додаткових напрямках, щоб відволікти і відтягнути наші сили туди", — пояснила Маляр.

За її словами, зараз на фронті відбувається аналогічна ситуація, адже росіяни запанікували після просування ЗСУ на Бахмутському напрямку.

"Ворог рушив на відволікаючий Куп’янський напрямок, як вже не раз робив, але безуспішно. Ідуть бої. Наші штаби працюють 24/7 та оперативно реагують на ситуацію", — розповіла посадовиця Міноборони.

Нагадаємо, раніше заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що українській військові взяли у полон 68 російських військових минулого тижня. Відомо, що протягом минулої доби військові Збройних сил України ліквідували 620 російських загарбників. Також знищено десятки ворожої бронетехніки.

Додамо, Сили оборони України продовжують просуватися вперед та звільняти території від ворога. Хоч російська армія й активно протистоїть контрнаступу ЗСУ, за минулий тиждень на Сході та Півдні вдалося звільнити майже 18 квадратних кілометрів. В цілому звільнена площа за час наступу складає 210,5 квадратних кілометрів. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.07.2023 23:33