Фото: aljazeera.com

Ситуація в лікарнях Гази досягла неймовірної кризи, — висновок ООН

Медична ситуація в лікарнях Гази досягла "неймовірної" кризи. Великі відкриті рани залишаються без лікування, а медичний персонал стикається з хронічною нестачею найпростіших медичних продуктів, включаючи хірургічну марлю та матеріали для фіксації переломів.

Про це повідомляє The Guardian.

Опис умов надано бригадою швидкої медичної допомоги, організованою трьома групами допомоги, які провели два тижні, проводячи операції та іншу допомогу в європейській лікарні недалеко від Хан-Юніса.

З початку року в південному місті йдуть запеклі бої між ізраїльськими силами та палестинськими бойовиками. Попередження про тяжкий стан здоров'я пролунало після того, як Ізраїль оголосив, що припинить співпрацю з Агентством ООН з надання допомоги (Unrwa) у секторі Гази, яке надає підтримку палестинцям на окупованих територіях.

Звинувативши Агентство з надання допомоги в загостренні конфлікту, представник Ізраїлю Девід Менсер заявив: "Унрва є частиною проблеми, і тепер ми припинимо працювати з ними. Ми активно відмовляємось від використання Unrwa, тому що вони швидше загострюють конфлікт, ніж намагаються його пом'якшити".

Заміна чи усунення Унрви вже давно є метою ізраїльських правих політичних сил. У заяві бригади швидкої медичної допомоги, яка описує відвідування лікарні Хан-Юніса, йдеться про те, що медичні працівники були змушені евакуюватися або не змогли отримати доступ до лікарні.

У ньому йдеться про те, що ізраїльські обмеження призвели до нестачі предметів медичного призначення, у тому числі таких предметів першої потреби, як марля, пластини та гвинти, що використовуються для стабілізації зламаних кісток.

Життєво важливі запаси медикаментів виявилися заблокованими через обмеження Ізраїлем допомоги Сектору Гази, що поставило значну частину території на межу "штучного голоду", заявили минулого тижня високопосадовці ООН.

Нагадаємо, що в неділю, 17 березня, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що військова кампанія проти угруповання ХАМАС у Секторі Газа триватиме. Армія оборони Ізраїлю планує проводити наземну операцію в місті Рафах.

Своєю чергою ХАМАС заявляє, що поінформував посередників, що терористичне угруповання буде дотримуватися своєї початкової позиції щодо досягнення всеосяжного припинення вогню, яке передбачає виведення ізраїльських військ зі Сектора Гази, повернення переміщених палестинців і "справжній" обмін полоненими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.03.2024 09:07