Фото: Офіс президента

Скандальні проросійські заяви Орбана: у Зеленського відповіли на закиди угорського прем'єра

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк відреагував на заяви прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про те, що "Україна більше не є суверенною державою". Посадовець нагадав, що Україна вже 489 днів обороняє свою свободу, своїх дітей та їхнє майбутнє від Російської Федерації.

Про це Подоляк написав у своєму Twitter.

Відзначимо, Віктор Орбан заявив, що президент Росії Володимир Путін не є військовим злочинцем. Окрім цього, він вважає неможливою перемогу ЗСУ у війні, бо, "в Україні закінчаться солдати швидше, ніж у Росії". Та й взагалі глава уряду Угорщини зазначив, що "Україна більше не може вважатися суверенною державою".

"Час усвідомити, що Україна, яка 489 днів люто обороняє свою свободу, своїх дітей та їхнє майбутнє, ефективно протистоячи пострадянській неоімперії із замашками історичного серійного вбивці, яка ще вчора люто лякала своїм беззаконням півсвіту, — є абсолютно суб’єктною й суверенною у своїй політиці та рішеннях…" — написав Подоляк.

Водночас він поставив під сумнів суб'єктність самого Орбана, якщо він так відверто принижує європейські цінності, суворо дотримуючись російських пропагандистських міфів.

"І наскільки ж треба не поважати Угорщину, щоб так цинічно втоптувати репутацію власної країни в історичний бруд…" — додав Подоляк.

Нагадаємо, Угорщина продовжує нібито закликати до встановлення миру в Україні. Уряд сусідньої держави опублікував відеоролик, у якому тимчасово окупований Крим є частиною Російської Федерації. Угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан ініціював припинення вогню і мирні переговори між України та Російською Федерацією ще до початку контрнаступу ЗСУ. Він нібито намагається запобігти "кривавій різні". 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.06.2023 11:14