Фото: koda.gov.ua

Скільки абонентів Київської області залишаються без світла через негоду: повідомлення ДТЕК

Станом на суботу, 3 червня, без електроенергії залишаються близько 16 тисяч абонентів у 11 населених пунктах Київської області. Через негоду пошкодженими залишаються 22 лінії електропередачі.

Про це повідомляє прес-служба ДТЕК Київські регіональні мережі у Facebook.

На цей час найбільше відключень у Броварському, Бориспільському та Бучанському районах.

"Станом на 9:30 без електропостачання залишаються близько 16 тисяч клієнтів у 11 населених пунктах, що знеструмлені повністю, та 35 — частково. Пошкодженими залишаються 22 лінії електропередачі 6-10 кВ та 673 трансформаторних підстанції", — пише ДТЕК. 

У компанії зазначають, що ліквідація наслідків негоди триває, вже вдалось повернути електропостачання для понад 90 тисяч домівок.

Нагадаємо, 2 червня у Києві та області були сильні пориви вітру. Енергетики повідомляли про часткові відключення світла.

Раніше виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук заявив, що в Україні можуть почати знову вимикати світло. Наразі енергетична система досі не відновилася після масованих атак Росії.

Повідомлялось, що 1 травня Україна призупинила експорт електроенергії до Польщі. Енергосистема сусідньої країни на цей момент не потребує додаткової електроенергії.

Також заступник міністра енергетики Фарід Сафаров заявив, що для підготовки до наступного опалювального сезону Україні необхідно 3,4 млрд доларів. Зокрема, кошти знадобляться для закупівлі необхідних ресурсів та відновлення генерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.06.2023 11:31