Фото: saab.com

Скільки часу потрібно українським військовим для опанування ракет Taurus: роз'яснення Bild

Для опанування запуску ракет Taurus українським військовим знадобиться три місяці. Німецький уряд вже кілька місяців обговорює можливість поставити Україні даний тип зброї.

Про це повідомляє Bild. За інформацією джерела, навіть якщо ракети поставлять Україні найближчим часом, проблемою стане тривалий термін навчання українських військових.

"Усі аргументи відомства канцлера за затримку (постачання Taurus, — ред.) тепер недійсні. Розум підказує, що Taurus мають поставити негайно. Те, як крилаті ракети важливі для України, ми побачили нещодавно після атаки на штаб російського Чорноморського флоту", — заявив військовий експерт партії ВДП Маркус Фабер.

Він наголосив, що ракети виробляють на заводі компанії MBDA в Шробенхаузені. Виробник вважає, що на підготовку ЗСУ до запуску Taurus піде близько трьох місяців.

"Українці вперше запросили (ракети Taurus, — ред.) понад чотири місяці тому. Цей час можна було використати для успішного завершення навчання", — додав Фабер.

Taurus для України: хто блокує постачання німецьких ракет

Україна офіційно запросила у Німеччини цей тип далекобійних ракет, однак там відхилили запит. Водночас ЗМІ повідомляли, що країна все ж може передати цей тип зброї, однак намагається унеможливити удари Збройних сил України по території Росії.

Тим часом у Бундестазі продовжують критикувати канцлера Олафа Шольца через відмову надати Україні далекобійні ракети. Так, голова оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерман наголосила днями, що ракети Україні "потрібні терміново", а Шольц і його канцелярія "намагаються не дати цій темі старт". За її словами, Шольц — єдиний у коаліції, хто блокує постачання Україні Taurus.

Водночас міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус днями заявив, що його країна може ухвалити рішення щодо передачі ЗСУ Taurus протягом одного-двох тижнів. За його словами, ці крилаті ракети можуть уражати цілі на більших дальностях, ніж будь-яка інша зброя, що постачалася до цього часу в Україну, і вона є "дуже складним промисловим продуктом".

Також повідомлялось, що Німеччина може наважитись ухвалити рішення про надання Україні крилатих далекобійних ракет Taurus після поставок для ЗСУ американських балістичних ракет великої дальності ATACMS.

Нагадаємо, раніше в Офісі президента України пояснили, як ракети Taurus та АTACMS можуть змінити ситуацію на полі бою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.09.2023 20:17