Фото: соцмережі

Скільки кораблів окупанти тримають у Криму: заява ЗСУ

У тимчасово окупованому Криму російські війська утримують мінімальну кількість кораблів. Всього 15 ворожих морських суден перебувають на ремонті у портах півострова.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник Військово-Морських сил Дмитро Плетенчук.

"Вони звели цю кількість до мінімуму. Там перебувають здебільшого ті одиниці, яким не знайшлося місця у пунктах базування Новоросійська, Сочі, Туапсе", — сказав речник.

За словами Плетенчука, в Криму російські війська ремонтують 15 кораблів Чорноморського флоту, що зазнали пошкоджень унаслідок українських атак.

"Можу сказати точну кількість одиниць — 15 кораблів перебувають в ремонті. І так, вони вимушені ремонтувати їх у Криму на відповідних заводах. Звісно, вони розуміють небезпеку, проте не мають іншого вибору", — заявив він.

Плетенчук також додав, що від дня затоплення українськими морськими дронами-камікадзе ворожого патрульного корабля "Сергій Котов" окупанти вже шість діб не виводять судна в акваторію Чорного моря.

Раніше російські ЗМІ повідомляли, що головнокомандувач військово-морського флоту Росії адмірал Микола Євменов відправлений у відставку. Йому вже знайшли заміну у російському військовому керівництві.

Нагадаємо, у ніч на 5 березня у Чорному морі силами Головного управління розвідки був потоплений російський корабель "Сергій Котов". Він є одним із найсучасніших суден Чорноморського флоту Російської Федерації.

Варто зазначити, що нещодавно експерт видання Bild Юліан Рьопке заявив, що Чорноморський флот Російської Федерації зазнав шалених втрат під час війни з Україною. За його словами, за час повномасштабного вторгнення втрати ворожого флоту в Чорному морі становлять 20 відсотків.

Також вночі 14 лютого у Чорному морі було знищено російський великий десантний корабель "Цезар Куніков". Операція була проведена Збройними силами України та Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України.

Додамо, 1 лютого силами Головного управління розвідки Міністерства оборони України в західній частині тимчасово окупованого Криму знищено ракетний катер 41 бригади ракетних катерів Чорноморського флоту РФ "Івановєц". У ВМС наголосили, що це досить суттєва втрата, враховуючи наявність всього трьох таких катерів проекту 1241.1 у складі Чорноморського флоту РФ і озброєння, серед якого протикорабельні ракети типу "Москіт" з дальністю до 130 кілометрів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.03.2024 23:01