Фото: корабель "Сергій Котов" / міноборони Росії

У мережі повідомили про ліквідацію чергового російського корабля у Керчі

У ніч на 5 березня у районі тимчасово окупованої Керчі прогриміли вибухи. Внаслідок атаки морських дронів міг бути потоплений корабель Російської Федерації "Сергій Котов".

Про це повідомляє Telegram-канал "Кримський вітер". У пабліку зазначили, що у Керчі після опівночі прогриміло п'ять потужних вибухів.

За даними джерела, у морі потоплено патрульний корабель "Сергій Котов". Також, за попередньою інформацією, внаслідок влучення по патрульному кораблю є жертви. Про сам корабель поки що нічого невідомо.

Наразі офіційні особи не коментували інцидент у Керчі.

Що відомо про патрульний корабель "Сергій Котов"

Корабель спустили на воду на корабельні "Затока" у січні 2021 року. Це третій серійний патрульний корабель проекту 22160. У липні 2022 року "Сергій Котов" поповнив склад Чорноморського флоту Росії.

Судно озброєне 76-міліметровою артилерійською установкою АК-176МА, багатоканальним зенітним ракетним комплексом "Штиль-1", ЗРК ближньої дії 3М-47 "Гібка", двома малогабаритними протидиверсійними гранатометними комплексами ДП-65 та ін. На фрегаті також може розміщуватись гелікоптер Ка-27ПС.

Варто зазначити, що нещодавно експерт видання Bild Юліан Рьопке заявив, що Чорноморський флот Російської Федерації зазнав шалених втрат під час війни з Україною. За його словами, за час повномасштабного вторгнення втрати ворожого флоту в Чорному морі становлять 20 відсотків.

Нагадаємо, вночі 14 лютого у Чорному морі було знищено російський великий десантний корабель "Цезар Куніков". Операція була проведена Збройними силами України та Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України.

Додамо, 1 лютого силами Головного управління розвідки Міністерства оборони України в західній частині тимчасово окупованого Криму знищено ракетний катер 41 бригади ракетних катерів Чорноморського флоту РФ "Івановєц". У ВМС наголосили, що це досить суттєва втрата, враховуючи наявність всього трьох таких катерів проекту 1241.1 у складі Чорноморського флоту РФ і озброєння, серед якого протикорабельні ракети типу "Москіт" з дальністю до 130 кілометрів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.03.2024 08:09