Фото: VMSU.info

Скільки російських кораблів у Чорному морі несуть загрозу для України: заява військових

Російське угрупування Чорноморського флоту (ЧФ РФ) все ще залишається досить потужнім і несе небезпеку для України.

Про це сказав речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук в ефірі всеукраїнського телемарафону.

"Середня кількість боєздатних кораблів була до вісімдесяти одиниць на початок повномасштабного вторгнення. Третину з них можна вважати вже знищеними, ще понад десять одиниць перебуває в ремонті. Але, все ж таки, потенціал все одно зберігається", зазначив він.

За словами речника ВМС, угрупування ЧФ РФ залишається досить великим, але росіяни змушені здебільшого перебувати у східній частині Чорного моря, ближче до військово-морської бази Новоросійськ. Попри деяку обмеженість у своїх діях, флот Росії зберігає досить серйозний потенціал, наголосив Плетенчук. 

"Здебільшого, це носії крилатих ракет. Єдина проблема, з якою вони стикаються  це фактичне відрізання від військово-морської бази в Севастополі, яка є основною, де відбувається завантаження ракет. І відповідно це трохи обмежує їх дії, можливості застосування", зазначив Плетенчук. 

Речник звернув увагу й на те, що до складу ЧФ РФ входить авіація, яка досі продовжує перебувати в повітряному просторі над Чорним морем.

"В них постійно перебувають в бойовій готовності в середньому десять носіїв крилатих ракет, які перебувають переважно в східній частині й один з кораблів перебуває в Севастополі, але він використовується як корабель прикриття від повітряних атак на Севастопольську бухту", повідомив речник ВМС ЗСУ. 

Нагадаємо, у січні речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук говорив про те, що українські захисники вже знищили та пошкодили кілька десятків кораблів країни-агресора. Серед пріоритетних цілей наших воїнів залишаються кораблі, які є носіями крилатих ракет.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.02.2024 12:36