Дмитро Плетенчук. Фото: "Укрінформ"

Скільки вже знищено російських кораблів та які є найбільш небезпечними для України: дані військових

Українські захисники вже знищили та пошкодили кілька десятків кораблів країни-агресора. Серед пріоритетних цілей наших воїнів залишаються кораблі, які є носіями крилатих ракет.

Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону розповів речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук.

"Якщо брати лише флот, знищено 22 одиниці, тринадцять одиниць пошкоджено. Це досить-таки вже серйозний показник, враховуючи загальну кількість", підкреслив Плетенчук.

Разом з тим, він додав, що серед пріоритетних цілей носії крилатих ракет. В азовсько-чорноморському регіоні їх з десяток, зокрема, чотири субмарини, зауважив речник. Іншими, не менш важливими цілями для українських військових, є великі десантні кораблі, як і решта бойових одиниць, які могли б брати участь у бойових діях проти України.

Плетенчук зазначив, що станом на зараз, основні одиниці, які Росія використовує для нанесення вогневого ураження по нашій території це саме носії крилатих ракет.

"Найбільше загрожують носії крилатих ракет. Це зброя дистанційної фактичної дії, її можна застосовувати з різноманітних куточків Чорного моря, зберігати якусь відстань досить велику, наскільки це можливо в Чорному морі, для того, щоб якось забезпечити їхню безпеку. Станом на зараз ці кораблі є найбільшою загрозою для України", підкреслив речник ВМС.

Він додав, що саме носії крилатих ракет російські загарбники в першу чергу передислокували з Криму до Новоросійська та інших пунктів базування.

"Решта кораблів, які, наприклад, мають протикорабельні комплекси, або ж ті самі десантні кораблі, фактично станом на зараз у бойових діях не застосовуються. Вони виконують різноманітні завдання", — пояснив речник ВМС.

За його словами, Росія також має кораблі, що можуть виконувати завдання з ведення розвідки, протимінні кораблі тральники, наприклад. Вони виконують повсякденні бойові завдання біля берегів окупованого Криму, а також біля своїх берегів.

Нагадаємо, за даними речника ВМС Дмитра Плетенчука, у 2023 році Збройні сили України знищили щонайменше шість кораблів і катерів російського Чорноморського флоту, а також до 700 загарбників, які входили до особового складу цих суден.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.01.2024 11:20