Фото: VMSU.info

Знищення російського "Новочеркаська": на кораблі під час атаки було понад 70 моряків

Під час атаки на борту великого десантного корабля "Новочеркаськ" Чорноморського флоту РФ перебували 77 російських моряків. 

Про це повідомило видання ASTRA з посиланням на власні джерела.

"З-поміж членів екіпажу "Новочеркаська" в момент атаки на кораблі перебували 77 моряків. Згідно з первинними даними, постраждали як мінімум троє з них, точна кількість постраждалих невідома", — йдеться у повідомленні

Зазначається, що, ймовірно, боєприпас потрапив до носової частини великого десантного корабля.

Що відомо про знищення "Новочеркаська"

За даними Повітряних сил ЗСУ, близько 02:30 26 грудня тактична авіація атакувала крилатими ракетами великий десантний корабель Чорноморського флоту Росії "Новочеркаськ" в районі окупованої Феодосії та знищила його.

У Міністерстві оборони Російської Федерації відреагували традиційно: "корабель лише пошкоджений".

Однак супутникові знімки бухти в Феодосії після нічної атаки Збройних сил України свідчать про інше. Зокрема, там можна помітити, що, крім великого десантного корабля "Новочеркаськ", унаслідок удару частково затонуло ще одне судно.

Зауважимо, що це не перша атака на корабель. Ще 24 березня 2022 він отримав пошкодження внаслідок обстрілу в порту Бердянська під час російського вторгнення в Україну. Тоді загинуло три члени екіпажу. Тоді ж було потоплено корабель "Саратов".

Нагадаємо, міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс 26 грудня заявив, що за останні чотири місяці війни проти України держава-агресорка Росія втратила п'яту частину свого Чорноморського флоту. Наразі домінування РФ у Чорному морі під сумнівом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.12.2023 07:43