Фото: соцмережі

Скільки коштів з початку року надійшло в держбюджет від митниці: офіційні дані

За січень-жовтень 2023 року Державна митна служба України перерахувала до держбюджету 375,9 мільярда гривень митних та інших платежів. У жовтні збереглась ця наростальна тенденція.

Про це повідомляє Державна митна служба України. Зазначається, що за результатами жовтневих митних оформлень імпорту та експорту товарів, ДМС перерахувала до держбюджету 48,3 мільярда гривень митних та інших платежів.

Порівняно з вереснем, у жовтні продовжилась тенденція щомісячного зростання обсягів сплати до державної скарбниці податків від оподаткування зовнішньоекономічної діяльності.

Варто відзначити, що порівняно з вереснем 2023 року надходження зросли на п'ять мільярдів гривень або 11,7% (відповідно у вересні до бюджету перерахували 43,3 мільярда гривень). Порівняно з жовтнем минулого року (32,5 мільярда гривень) фактичні надходження збільшились на 48,8 % або на 15,8 мільярда гривень.

Раніше повідомлялось, що комітет Верховної Ради з питань бюджету на засіданні рекомендував народним депутатам схвалити проект державного бюджету на 2024 рік у першому читанні.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що Україна потребуватиме близько 42 мільярди фінансової підтримки, щоб закрити дефіцит бюджету у 2024 році. Шмигаль додав, що Україна розраховує на підтримку партнерів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 01.11.2023 22:37