Фото: armyinform.com.ua

Скільки літаків А-50 залишилося у Росії: дані Буданова

Після знищення російського літака А-50 у країни-агресорки залишилося ще вісім таких повітряних суден у хорошому стані.

Про це повідомив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов у коментарі Financial Times.

"У хорошому стані перебувають вісім А-50", — зазначив голова ГУР.

Посадовець зазначив, що літак далекого радіолокаційного виявлення А-50 був збитий і вибухнув, а от повітряний пункт управління Іл-22 із сильними пошкодженнями здійснив посадку в Анапі.

"А-50 був збитий і вибухнув… Іл-22 був сильно пошкоджений, але, на жаль для нас, йому вдалося здійснити аварійну посадку в Анапі", — наголосив посадовець.

Буданов також зауважив, що таке знищення літаків вплине на здатність Росії вести цілодобову оперативну діяльність та підтримувати зв'язок у зоні конфлікту.

Збиття російських літаків: що відомо

Вранці 15 січня командувач Повітряних сил Микола Олещук натякнув на знищення літаків РФ, назвавши цю операцію помстою окупантам за ракетний удар по Дніпру 14 січня 2023 року.

Згодом головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний офіційно підтвердив, що Над Азовським морем Збройні сили України знищили російський літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та повітряний пункт управління противника Іл-22.

Політичне керівництво Російської Федерації відреагувало на інформацію про збиття двох літаків загарбників над Азовським морем. Зокрема, речник російського диктатора Дмитро Пєсков заявив, що у них нібито немає даних про втрату повітряних суден.

Нагадаємо, за тиждень, 7-14 січня, війська країни-агресорки на фронті в Україні втратили 5270 осіб та 534 одиниці техніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.01.2024 20:59