Фото: Facebook-сторінка Іллі Євлаша

Скільки літаків потрібно Україні для переозброєння авіапарку: заява Повітряних сил

Україна потребує щонайменше 150 літаків різних типів для заміни авіапарку. Але наскільки швидко це відбудеться, буде залежати від західних союзників.

Таку заяву в ефірі телеканалу "Прямий" зробив речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш.

Він також наголосив на важливості переозброєння й транспортної авіації, яка могла б виконувати різні завдання. 

"Це в тому числі патрулювання українського неба. Літаки, які б могли вражати малорозмірні цілі, застосовуватися як системи протиповітряної оборони. І в тому числі як стримувальний фактор: відлякувати російську авіацію, яка зараз тероризує прикордонні, прифронтові території та завдавати ударів КАБами", — зазначив Євлаш.

Речник Повітряних сил підкреслив, що навіть один-два сучасні винищувачі будуть серйозним посиленням авіаційного парку, який наразі є у військової авіації нашої держави. За словами Євлаша, Україна прагне до повного переозброєння авіапарку, але наскільки оперативно цей процес відбудеться, залежатиме від союзників.

Раніше, а саме 21 травня, у Нідерландах десять українських військових завершили навчання з обслуговування літаків F-16. Загалом Амстердам погодився передати Києву 24 такі винищувачі. 

Зазначається, що військові вправлялися в обслуговуванні всіх важливих для пілота винищувача частин. Йдеться про шолом, кисневі системи та парашути на борту. Під час цих тренувань курсантів готують до всіх можливих ризиків під час польотів на F-16. Це покликано забезпечити кращий захист для українських пілотів.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський наголосив, що перші винищувачі F-16, які Україна отримає 2024 року, не відіграють ключової ролі на фронті. Однак у перспективі вони здатні допомогти українським силам перейти до контрнаступальних дій.

Нещодавно речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш заявив, що до України повертаються перші спеціалісти в обслуговуванні винищувачів F-16. Вони можуть поділитись досвідом з іншими українськими військовими техніками.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.05.2024 17:32