Фото: ілюстративне. Джерело: Вікіпедія

Скільки літаків Су-34 залишилось на озброєнні у Росії: відповідь експерта

У Російської Федерації перебуває на озброєнні щонайменше 80 літаків Су-34, якими російська армія бомбить українські міста на лінії зіткнення. Також у країни-агресора ще залишилася пошкоджена авіація.

Про це повідомив авіаційний експерт Костянтин Криволап в ефірі телемарафону, пише ТСН.

За його словами, Росія загалом виробила близько 150-160 літаків Су-34. За підтвердженими даними, українські військові вразили понад 30 одиниць техніки окупантів. Відповідно в ворога залишилося близько 80 літаків. Інші — перебувають у ремонті або пошкоджені.

"Це дуже серйозне ураження", — зазначив він.

Експерт підкреслив, що в України є три стратегічні компоненти на території Росії, по яких ЗСУ регулярно завдають ударів: це нафтогазовий комплекс, засоби протиповітряної оборони та аеродроми.

"І ми постійно це вражаємо. Від 20 липня ми перейшли до серійних атак російських аеродромів. Почалося з Міллерово, потім Морозовськ раз і другий, Курськ, Бєлгород. Одночасно було завдано ударів по трьох аеродромах стратегічної авіації — "Оленья", "Енгельс-2", "Дягілєво". Головна тут не сама процедура ураження, а виснаження всієї системи — з погляду логістики, пілотів, технічного персоналу, всієї метушні", — пояснив Криволап.

Також він наголосив, що дуже важливим є ураження українськими військовими російських складів з боєприпасами та обслуговувальних локацій на аеродромах.

"Якщо дивитися, куди діватися цим російським літакам Су-34, а це саме ті бомбардувальники, якими бомблять нашу лінію боєзіткнення, наші міста. Основна задача — відігнати їх якомога далі від наших кордонів. А далі їм діватися особливо немає куди", — підсумував Криволап.

Нагадаємо, 27 липня в Росії впав військовий літак. Бомбардувальник Су-34 розбився під Волгоградом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.08.2024 19:28