Фото: Ігор Клименко

Скільки людей загинули й вважаються зниклими унаслідок підриву гідроелектростанції: дані МВС

Внаслідок повені, спричиненої підривом дамби Каховської ГЕС, на півдні України загинули щонайменше п'ятеро людей. Ще 13 вважаються зниклими безвісти.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. 

Відомо, що станом на 12:00 в Херсонській області підтверджено загибель чотирьох людей. Нині в регіоні фактично підтоплено 48 населених пунктів, із них: 34 (3 625 будинків) — на підконтрольній Україні території, 14 — на тимчасово окупованій.

"Евакуйовано 2 412 осіб. Загинули четверо людей. Травмовано внаслідок обстрілу під час евакуаційних заходів — 11. Безвісти зниклими вважаються 13 осіб", — доповів Клименко.

Відзначимо, ще один чоловік загинув у Миколаївській області. Внаслідок повені в регіоні наразі затоплено 23 населених пункти, звідти евакуйовано 825 осіб. 

Нагадаємо, загалом у Херсонській області у зоні підтоплення опинилося близько 600 кв.км території, з яких 30% — правий берег. Місцева влада просить волонтерів з човнами, які планували долучитися до рятувальної операції у підтоплених районах, утриматися від відвідування міста. Все через постійні російські обстріли та погіршення безпекової ситуації в Херсоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.06.2023 13:31