Фото: соцмережі

Рятувальна операція в Херсоні: влада звернулася до волонтерів з важливою заявою

Херсонська ОВА просить волонтерів з човнами, які планували долучитися до рятувальної операції у підтоплених районах, утриматися від відвідування міста. Все через постійні російські обстріли та погіршення безпекової ситуації в Херсоні.

Про це пише прес-служба Херсонської ОВА в Telegram.

У адміністрації зазначають, що нині достатньо сил, щоб рятувати людей та тварин із затоплених територій. Якщо буде потреба в такій допомозі — повідомлять окремо.

Окремо опублікували алгоритм тим, хто хоче допомогти.

Нагадаємо, волонтери, які допомагають евакуювати людей у Херсоні, потрапили під обстріл. Російські війська обстріляли район Корабельної площі в Херсоні просто під час евакуації жителів затоплених районів. За даними Офісу генерального прокурора, внаслідок атаки на Херсон загинула одна людина. Ще двоє отримали травми. Дані уточнюються. Також в одному із сіл області через обстріли постраждало четверо людей.

На Херсонщині спостерігають тенденцію на зменшення рівня підтоплення. У Херсоні вода тримається на відмітці понад п'ять метрів.

Вночі 6 червня російські окупанти підірвали Каховську гідроелектростанцію. За даними "Укргідроенерго", після підриву окупантами Каховська гідроелектростанція повністю зруйнована й відновленню не підлягає.

За даними української розвідки, за підривом ГЕС стоїть 205 мотострілецька бригада Збройних сил Росії. Радник глави офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що росіяни підірвали дамбу "у стані афекту" й не розуміли наслідків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.06.2023 09:59