Фото: ДСНС

Скільки мільйонів євро збитків коштує Україні кожен день війни: в уряді приголомшили заявою

З початку повномасштабного вторгнення Росія вчинила в Україні 2500 екологічних злочинів. Щодня країна-агресорка обстрілює українські міста, через що страждає флора і фауна.

Про це повідомили міністерка економіки Юлія Свириденко та генеральний прокурор Андрій Костін під час конференції United for Justice. United for Nature.

Посадовці зазначили, що кожен день війни коштує Україні приблизно 120 мільйонів євро завданих збитків. Також вони одноголосно зауважили, що Росія має компенсувати збитки та шкоду, завдані українському довкіллю. 

"Для цього українські правоохоронці встановлюють стандарти розслідування і притягнення до відповідальності винних за злочини проти довкілля й екоцид", — наголосили Свириденко і Костін, яких цитує Мінреінтеграції.

Замінування українських територій

Свириденко наголосила, що розмінування території України є нульовим етапом відновлення. На сьогодні потенційно забрудненими є понад 170 тисяч квадратних кілометрів.

Понад шість мільйонів громадян перебувають у зоні ризику через міни та снаряди, що не вибухнули. Жертвами мін вже стали близько 800 українців, з яких понад 250 — загинули. Міністерка зазначила, що від мін зазнає шкоди й природа — страждає біорізноманіття, ґрунти та води, що забруднюються внаслідок підривів.

Нагадаємо, Україна спільно з міжнародними союзниками розробляє програму для розмінування української землі. Цьому сприятиме проект "Мед мінних полів", який передбачає збір коштів на нагальну проблему сьогодення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.10.2023 04:17