Фото: Генштаб ЗСУ / ілюстративне

Скільки окупантів намагаються захопити Авдіївку: тривожна заява Третьої штурмової бригади

Російські загарбники продовжують великими силами штурмувати позиції наших військових в Авдіївці, що на Донеччині. Проти сил Третьої окремої штурмової бригади на окремій ділянці фронту у місті воює не менше 15 тисяч особового складу армії ворога.

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram-каналі бригади.

Військові наголосили, що Третьою штурмовою бригадою завдано критичних уражень 74-й та 114-й окремим мотострілецьким бригадам російської армії. Обидва ворожі підрозділи — фактично "стерті".

"Попередньо реальна кількість втрат оцінюється в 4200 "200-ми" і "300-ми" противника. Вагомих втрат наразі зазнає і 30-та ОМСБР збройних сил Росії. Точаться бої проти 35-ї та 55-ї ОМСБР 41-ї армії, й проти 21-ї та 15-ї ОМСБР Другої армії", — йдеться у повідомленні українського підрозділу.

За наявними даними Третьої штурмової бригади, сили противника на нашій ділянці фронту наступні: 35-та; 55-та й 74-та окремі мотострілецькі бригади зі складу 41-ї загальновійськової армії. Також: 15-та, 21-ша й 30-та окремі мотострілецькі бригади зі складу Другої загальновійськової армії. Проти українських сил зокрема воює 114-та окрема мотострілецька бригада — колишній 11-й окремий мотострілецький полк так званої "ДНР".

У Третій штурмовій бригаді наголосили, що окремі завдання виконує особовий склад ГРУ, що здійснює нічні штурми із застосуванням засобів нічного бачення, проводить диверсії, а також коригує удари авіації й артилерії.

"Попри те, що окупанти зазнають непропорційних втрат, ситуація в Авдіївці залишається надзвичайно тяжкою", — додали у прес-службі Третьої штурмової бригади.

Раніше генерал Тарнавський запевнив, що станом на 13:00 в Авдіївці заблокованих українських підрозділів немає. У скрутній ситуації на полі бою, коли від укріплення залишаються лише руїни та купа розбитої цегли, пріоритетом для командування є збереження життя воїнів.

Своєю чергою президент Володимир Зеленський переконаний, що російські окупанти не заспокояться, поки "не зруйнують усе живе, що є в Авдіївці". Проте українські військові героїчно захищають нашу землю та роблять усе можливе, що не дозволити рашистам просуватися вперед.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.02.2024 16:24