Фото: Генштаб ЗСУ

Яка ситуація в Авдіївці: генерал Тарнавський оприлюднив оперативну інформацію

У п'ятницю, 16 лютого, військове командування оприлюднило актуальну інформацію щодо боїв за Авдіївку Донецької області. 

Як повідомив у своєму Telegram-каналі командувач оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський, цей напрямок найгарячіший на всій протяжності лінії російсько-українського фронту.

За його словами, у межах міста Авдіївка тривають запеклі бої, противник завдає масованих бомбових ударів удень і вночі, не припиняє штурми одночасно з декількох напрямків. Своєю чергою наші війська застосовують усі наявні засоби для стримування ворога, відбувається планове підсилення підрозділів.

"Щоб розширити логістичні коридори, в районі Авдіївки проводяться рейдово-ударні дії. Логістика — працює. За дорученням головнокомандувача Збройних сил України захисникам і захисницям Авдіївки у збільшених обсягах постачаються боєприпаси та інші засоби ураження. Стійке управління військами забезпечене", — повідомив Тарнавський.

Генерал запевнив, що станом на 13:00 в Авдіївці заблокованих українських підрозділів немає. У скрутній ситуації на полі бою, коли від укріплення залишаються лише руїни та купа розбитої цегли, пріоритетом для командування є збереження життя воїнів. 

"Так, українські підрозділи з незначними втратами вийшли з позиції на південній околиці Авдіївки. На інших загрозливих напрямках, у разі потреби, також здійснюється маневр військами з переходом на нові підготовлені позиції, щоб мати змогу й надалі нищити російських окупантів і утримувати місто", — написав Тарнавський.

Він наголосив, що противник зазнає величезних втрат у живій силі: за добу 15 лютого у всій оперативній зоні ОСУВ "Таврія" втрати росіян склали 711 осіб — найбільше в цьому році. Генерал запевнив, що левова частка із цього числа — результат бойової роботи наших військ, які знищують загарбника на Авдіївському напрямку. Тарнавський повідомив, що лише за добу тут було ліквідовано до півтисячі росіян.

"Намагаючись отримати перевагу на полі бою, ворог застосував підступну тактику в районі Авдіївського коксохімічного заводу: в результаті обстрілів підпалив цистерну із залишками нафталіну та зчинив пожежу на складі зберігання бітумної смоли. Під прикриттям густого диму намагається штурмувати позиції українських захисників", — додав Олександр Тарнавський.

Нагадаємо, раніше Тарнавський заявляв, що станом на ніч в Авдіївці тривають запеклі бої. Наші війська застосовують усі наявні сили та засоби для стримування ворога. Відбувається як планове підсилення українських підрозділів, так і маневри на загрозливих ділянках.

Також генерал Тарнавський повідомляв, що Сили оборони відходять із позиції "Зеніт". Там вони тримали захист на околиці Авдіївки. Таке рішення ухвалили задля збереження особового складу та покращення оперативної ситуації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.02.2024 15:59