Фото: rv.tax.gov.ua

Скільки працівників уже отримали бронь від мобілізації через "Дію": дані Мінцифри

Послуга електронного бронювання на порталі "Дія" працює уже тиждень. За цей час "бронь" від мобілізації через додаток отримали понад 55 тисяч працівників.

Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики України.

"55+ тисячі працівників критично важливих підприємств забронювали через "Дію" за тиждень", — йдеться у повідомленні.

Електронне бронювання на порталі "Дія" для критично важливих підприємств і тих, які забезпечують потреби Сил оборони запустили тиждень тому. Цей сервіс усуває людський фактор та значно прискорює процес бронювання.

"Раніше інформація перевірялась тижнями вручну. Разом з Мінекономіки та Міноборони автоматизували всі можливі процеси та зробили сервіс прозорим і швидким. Зараз середній час на отримання електронного бронювання — 15 хвилин", — додали в Мінсоцполітики.

результати бронювання

Інфографіка: Мінцифри

Як це працює послуга електронного бронювання у "Дії":

  • керівник подає через портал "Дія" заяву про бронювання та засвідчує її електронним підписом;
  • система автоматично перевіряє по реєстрах: чи справді військовозобов’язаний працевлаштований офіційно та, чи є про військовозобов’язаного дані в реєстрі "Оберіг";
  • якщо перевірка успішна — інформація про бронювання зʼявляється в застосунку "Резерв+".

Згодом витяг про бронювання можна буде завантажити на порталі "Дія" й за потреби видрукувати. Також за бажанням документи на бронювання можуть бути подані в паперовому форматі. 

бронювання в дії

Фото: Мінекономіки

Нагадаємо, раніше заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко заявила, що деякі військовозобов'язані можуть оновити свої дані через додаток "Резерв+" навіть після 16 липня. Послугою можуть скористатися ті, хто вперше авторизувався та раніше не користувався застосунком.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 24.07.2024 19:22