Фото: росЗМІ

Скільки ракет Росія може одночасно випустити по Україні: Гуменюк — про загрозу з Чорного моря

Навіть попри те, що Чорноморський флот Росії втрачає кораблі, загроза з Чорного моря для України залишається досить високою. Одночасно готові до запуску 56 ворожих "Калібрів".

Про це в ефірі телемарафону повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк. За її словами, ворога не варто недооцінювати. Наразі у морі шторм, тому окупанти ховають свої кораблі. Але росіяни, нехтуючи безпекою, можуть здійснювати пуски ракет прямо з бухт.

"Рівень ракетної загрози з акваторії Чорного моря Генеральний штаб оцінює як високий постійно, а при виході ракетоносіїв на чергування — підвищується", — сказала речниця.

Гуменюк наголосила, що наразі не можна точно встановили, скільки одночасно ракет Росія може запустити по Україні. Але, ймовірно, йдеться про 56 крилатих ракет типу "Калібр".

"Фігурувала інформація, що 56 "Калібрів" одночасно готові до запуску. З урахуванням того, що надводні ракетоносії несуть до 8 ракет, підводні - 4, то ми можемо говорити, що на виході спостерігали й до 5 ракетоносіїв. У ворога ще є потенціал і дуже потужний", — пояснила Гуменюк.

Речниця також зауважила, що удари по російському флоту, особливо по кораблях, які ще не встигли ввести в дії, це дуже сильний морально-психологічний удар для росіян.

Що відомо про удари по Керчі 4 листопада

Збройні сили України у суботу завдали успішних ударів по морській та портовій інфраструктурі суднобудівного заводу "Затока" у тимчасово окупованому Криму. Цю інформацію підтвердили раніше у Страткомі ЗСУ.

Telegram-канал "Кримский ветер" повідомляв, що на суднобудівному заводі в Керчі могло бути влучання в малий ракетний корабель проекту 22800 "Каракурт".

Пізніше командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук подякував пілотам за успішні удари по Керчі. Він також зазначив, що на території заводу стояв один із найсучасніших кораблів ЧФ РФ — носій крилатих ракет "Калібр".

На знімках Planet Labs за 5 листопада помітно місце ураження та військове судно, яке також зазнало пошкоджень.

Нагадаємо, речник Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш раніше пояснював, що американські далекобійні ракети ATACMS "суттєво змінюють правила гри". Тепер окупанти змушені відтягувати свої склади та аеродроми ще далі від лінії фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.11.2023 14:16