Фото: МВС

Скільки ракет збила ППО під час нічної атаки рашистів: дані Повітряних сил

Вночі 9 травня рашисти завдали удару по території України. Для цього рашисти використали крилаті ракети морського та повітряного базування. 

Про це повідомляють Повітряні сили Збройних сил України.

Близько 22:00 години 8 травня із носіїв у Чорному морі противник випустив вісім крилатих ракет "Калібр", які спрямував на східні регіони країни. Усі вісім — знищено силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Схід".

Уже ближче до 04:00 ранку 9 травня окупанти здійснили пуски 17 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з літаків стратегічної авіації  — чотирьох Ту-95мс в районі Каспію. Силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Центр" знищено 14 крилатих ракет, ще одну — у зоні відповідальності повітряного командування "Південь". Усього знищено 15 крилатих ракет Х-101/Х-555.

Загалом за дві хвилі обстрілу України у ніч на 9 травня 2023 року російські окупанти здійснили пуски 25 крилатих ракет Калібр та Х-101/Х-555, 23 із них знищено протиповітряною обороною.

Нагадаємо, на Київщині поліцейські виявили воронку після ворожого обстрілу. За словами голови поліції області Андрія Нєбитова, діаметр влучання становить близько восьми метрів, глибина понад 2,5.

Ввечері 8 травня Росія випустила ракети С-300 по Харківщині. У обласному центрі чули п'ять вибухів — за даними місцевої влади, "прильоти" прийшлися на передмістя. На Дніпропетровщині працювала ППО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.05.2023 07:51