Вирва від ворожих обстрілів. Фото: Андрій Нєбитов

Уламок поблизу будинку і вирва: фото наслідків ракетної атаки на Київ і область

У ніч на 9 травня по всій країні оголошували повітряну тривогу. Це було пов'язано із пуском ракет, які Росія спрямувала, зокрема, на Київщину та столицю.

Правоохоронці вже фіксують наслідки падіння уламків на відкритих територіях. Так, у Голосіївському районі столиці в подвір’ї приватного будинку впали уламки ракети.

"Загорання ліквідовано. Потерпілих та руйнувань немає", — повідомили у Міністерстві внутрішніх справ.

На Київщині поліцейські виявили воронку після ворожого обстрілу. За словами голови поліції області Андрія Нєбитова, діаметр влучання становить близько восьми метрів, глибина понад 2,5.

"Потерпілі та пошкодження відсутні. Правоохоронці Київщини забезпечують охорону місця події, проводять огляд", — повідомив Нєбитов.

Як відомо, росіяни у ніч на 9 травня здійснили атаку з чотирьох бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Каспійського моря. Вони, ймовірно, випустили ракети типу Х-101 (Х-555). За попередньою інформацією, усього у повітряному просторі навколо Києва було виявлено і знищено близько 15 ракет

Нагадаємо, що у ніч на 8 травня Росія здійснила масований обстріл Києва дронами. Усі 36 БпЛА, які прямували на столицю, вдалося збити українським захисникам. Водночас уламки безпілотників упали у різних районах Києва. 

Так, у Святошинському районі уламки влучили у житловий будинок, проїжджу частину. Там пошкоджено автівки та травмовано п'ятьох людей. У Солом’янському районі було пошкоджено резервуар (5 т) з витоком дизельного пального. Поблизу на стоянці пошкоджено 15 вантажних та п'ять легкових авто. Також було пошкоджено газову трубу, внаслідок чого на місці події почалася пожежа. Мер Києва Віталій Кличко назвав цю атаку на місто наймасовішою за час воєнних дій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.05.2023 07:24