Фото: Кирило Буданов. Джерело – armyinform.com.ua

Скільки Росія спроможна мобілізувати військових на місяць: дані Буданова

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що Російська Федерація здатна стабільно поповнювати свої втрати на фронті. Наразі ворожа армія налічує 510 тисяч військовослужбовців в Україні та навколо неї й здатна вербувати щомісяця близько 30 тисяч людей.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

За даними джерела, керівництво України, західні військові планувальники та аналітики висловили стурбованість з приводу нестачі техніки та живої сили після невдалого контрнаступу минулого року. 

Зі свого боку Росія довела, що може знайти рекрутів для своєї армії. За словами Буданова, російські збройні сили налічують 510 тисяч військовослужбовців в Україні та навколо неї та можуть набирати близько 30 тисяч осіб на місяць. Своєю чергою президент України Володимир Зеленський заявив у грудні, що в Україні є близько 600 тисяч чинних військовослужбовців, хоча військові командири кажуть, що боєздатних із них недостатньо.

Раніше очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов переконаний, що у Російської Федерації немає ресурсів для повної окупації Луганської та Донецької областей у 2024 році. Це, на думку посадовця, є головною стратегічною метою Кремля.

Нагадаємо, раніше Кирило Буданов заявляв, що поточна ситуація на фронті не є критичною. Однак українським військовим дійсно не вистачає боєприпасів та зброї, оскільки обсяги військової допомоги, наданої західними партнерами, є недостатніми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.02.2024 12:31