Фото: Роб Бауер / скріншот

Скільки Росія зосередила сухопутних сил в Україні: заява НАТО

Армія Російської Федерації володіє великою бойовою спроможністю. Країна-агресор залучила у війні проти України майже 90% своїх сухопутних сил.

Таку заяву зробив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер на брифінгу у Брюсселі, пише "Інтерфакс-Україна".

Представник НАТО наголосив, що попри значні втрати російські сили все ще мають боєздатні "авіацію, флот, кібернетичну та ядерну зброю".

"Наші майбутні оборонні плани базуються не на поточному стані російських сил, а на стані до 24 лютого 2022 року. Росіяни підуть на поповнення втрат в армії, і тому у нас є кілька років часу: ми ніколи не повинні недооцінювати їхні можливості, оскільки вони неодноразово показували в історії, що вміють ставати на ноги", — заявив адмірал.

Бауер додав, що російська армія діє "з великою обережністю та увагою" у тих районах, які безпосередньо межують з НАТО. Окупанти не хочуть вступати у конфлікт з Альянсом.

Нагадаємо, раніше адмірал Роб Бауер заявив, що наступальні операції Збройних сил України ускладнені через масове замінування територій. Російські загарбники добре підготувались до контрнаступу українських воїнів, однак наші захисники щодня просуваються вперед.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.07.2023 19:27