Фото: ілюстративне. Джерело: ТСН

Скільки строковиків звільнять у запас вже цієї весни: відповідь Генштабу

Цього року близько семи тисяч українських військових строкової служби звільнять у запас. Це має відбутися вже у квіті-травні.

Про це заявив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Відповідно до Указу Президента України від 07.03.2024 № 149/2924 "Про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби" протягом квітня-травня у Збройних Силах України, Державній спеціальній службі транспорту та інших утворених відповідно до законів України військових формуваннях здійснюється звільнення у запас військовослужбовців строкової військової служби", — зазначили у Генштабі.

Так, загалом у Збройних Силах України та Державній спеціальній службі транспорту підлягають звільненню близько семи тисяч осіб.

Водночас у Генштабі додали, що президент Володимир Зеленський підписав Закон України "Про військовий обов'язок і військову службу", згідно з яким, зменшено з 27 до 25 років вік перебування громадян на військовому обліку призовників. Відтак, громадяни, які досягли 25-річного віку, підлягатимуть зняттю з військового обліку призовників та взяттю на військовий облік військовозобов'язаних. 

"З набранням чинності вищезазначеним Законом України територіальними центрами комплектування буде здійснюватися виклик громадян, які перебували на військовому обліку призовників та досягли 25-річного віку для уточнення облікових даних, проходження медичного огляду та оформлення відповідних військово-облікових документів", — додали у Генштабі.

Нагадаємо, 7 березня президент України Володимир Зеленський видав указ про демобілізацію строковиків. У документі прописано, що військовослужбовці, які відслужили встановлені терміни строкової військової служби під час дії в Україні воєнного стану, звільняються в запас у квітні — травні цього року. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.04.2024 13:01