Фото тематичне. Джерело: ДТЕК

Скільки теплоелектростанцій ДТЕК було зруйновано у 2024 році: приголомшливі цифри

У 2024 році Російською Федерацією було зруйновано 90% потужностей теплових електростанцій компанії ДТЕК. Лінії електропередач стали новою лінією фронту.

Таку заяву зробив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко, пише The Economist.

Він наголосив, що хвилі атак із березня були спрямовані на теплові та гідроелектростанції, а також, вперше, на сонячні енергетичні установки. Оскільки Росія щосили намагається досягти серйозних успіхів на полі бою, лінії електропередач стали новою лінією фронту. 

Як зазначає джерело, до вторгнення генерувальна потужність України становила 36 гігаватів. Росія націлилася на електроенергетичну інфраструктуру України наприкінці 2022 року, і половину цієї потужності вже було втрачено — або зайнято, або зруйновано, або пошкоджено — до того, як атаки відновилися цього року. Україні вдалося відновити частину потужності, і минулої зими їй вдалося майже зберегти світло, відновивши потужність майже до 18 гігаватів, які тоді були потрібні.

"Але цього року атаки знищили 9 гВт потужності. Майже все, що залишилося, це атомні електростанції, які росіяни утрималися від атак. На вулиці Києва повернувся гуркіт генераторів, і у кожному українському місті відключено електрику. Російські атаки продовжуються. Бракує батарей ППО, щоб вибити всі ракети", — додали в The Economist.

Нагадаємо, під час масованого обстрілу Києва в понеділок, 8 липня, російські окупанти запустили ракети в різні райони столиці України, де лунали вибухи та відбулися влучання в об’єкти громадської інфраструктури. У Голосіївському та Шевченківському районах були зруйновані або пошкоджені три трансформаторних підстанції ДТЕК. Також пошкоджені електромережі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.07.2024 21:59