Фото: соцмережі

Скільки українців бачать своє майбутнє в Україні: результати опитування

Після завершення війни Україну чекає непростий шлях відбудови з чималою кількістю викликів. Проте переважна більшість українців планують будувати своє майбутнє у рідній державі.

Про це свідчать результати опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова.

Абсолютна більшість респондентів планують у майбутньому жити в Україні. За даними опитування, 86% громадян бачать своє життя у рідній країні, а 59% відповіли, що однозначно тут залишаться.

Інфографіка: Фонд демократичної ініціативи

Залишитися в Україні планують громадяни з різним рівнем достатку та в усіх вікових категоріях. Проте, з віком налаштованість залишатися у рідній країні зростає.

Так, якщо серед молоді будувати майбутнє в Україні хочуть 74% опитаних, то серед респондентів 30-39 років їх налічується вже 81%, а серед найстаршої групи (вік понад 60 років) — 93%.

Інфографіка: Фонд демократичної ініціативи

Нагадаємо, за даними соціологічного опитування, яке проводилося соціологічною службою Центру Разумкова, за останні 10 років кількість українців, які спілкуються вдома рідною мовою, зросла майже у півтора раза. При цьому 70% громадян вільно нею володіють.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.08.2024 16:14