Фото: Freepik

Якою буде погода в Україні на День Незалежності: прогноз синоптика

У суботу, 24 серпня, в Україні відзначатимуть День Незалежності. Погода у цей святковий день буде досить спекотною та сухою. 

Про це повідомляє народний синоптик Ігор Кібальчич, пише "Метеопрог".

За його прогнозом, 24 серпня по всій території України утримається суха та спекотна погода. Опадів у суботу не очікується. Вітер буде переважно північно-західний, 5-10 м/с.

Температура повітря вночі становитиме +13…+18°С, на узбережжі морів до +21°С. Вдень очікується +29…+34°С, на південному Заході країни місцями прогріє до +35…+38°С.

Скільки ще триватиме спека в Україні

Найближчими днями у Києві та у більшості областей України триматиметься спекотна погода. Синоптик Наталка Діденко прогнозувала, що відчутне зниження температури очікується з 28 серпня.

За її словами, 22 та 23 серпня на Півночі України, в західних областях та частково у центрі температура повітря дещо знизиться. Проте на Сході та Півдні збережеться аномальна спека. Діденко спрогнозувала, що до кінця серпня в Україні протримається спекотна погода. Найближче відчутніше послаблення температури очікується наприкінці літа.

"До кінця серпня спеки ще вистачатиме в Україні, найближче відчутніше послаблення спеки маячить десь із 28 серпня", — зазначила вона.

Нагадаємо, Національне управління океанічних та атмосферних досліджень США зафіксувало найспекотніший липень на Землі за 175-річну історію агентства — і 14-й місяць рекордної спеки поспіль.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.08.2024 15:10