Фото: istockphoto.com

Скільки українських дітей утримуються в російських таборах: шокуючі цифри

Російська Федерація вивезла з України понад 6 тисяч дітей. Неповнолітні українці утримуються в таборах країни-агресорки. 

Про це повідомляє Лабораторія гуманітарних досліджень Єльської школи громадської охорони здоров'я.

"Більшість із них (центрів — ІФ У) є оздоровчими таборами, куди дітей привозять нібито на відпочинок, а інші є установами, що використовуються для розміщення дітей, переданих на виховання або усиновлення в Росії. Ці результати показують, що більшість таборів займалися проросійськими зусиллями з перевиховання, а деякі табори проводили військову підготовку дітей або зупиняли повернення дітей до батьків в Україну", — йдеться у повідомленні.

Вік від дітей, які утримуються у ворожих таборах, коливається від чотирьох місяців до 17 років. Згідно з оприлюдненим звітом Лабораторії, у Росії створили не менше 43 таборів, зокрема в Криму.

"Серед таборів 12 зосереджені навколо Чорного моря, 7 – в окупованому Криму і 10 – навколо міст Москви, Казані та Єкатеринбурга. Одинадцять таборів розташовані на відстані понад 500 миль від кордону України з Росією, зокрема два табори у Сибіру та один на Далекому Сході Росії. Точна кількість об'єктів, ймовірно, значно більша за 43", — сказано в документі.

Джерело запевняє, що основною метою таборів є політичне перевиховання – щонайменше 32 (78%) табори, виявлені Єльським комітетом з прав людини, займаються систематичним перевихованням, яке знайомить українських дітей з орієнтованою на Росію академічною, культурною, патріотичною і/або військовою освітою.

"Численні табори, схвалені Російською Федерацією, рекламуються як "програми інтеграції" з очевидною метою інтеграції дітей з України у бачення російською владою національної культури, історії та суспільства", — констатували дослідники.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков спростував інформацію, що українським військовим критично не вистачає боєприпасів. Він запевнив, що Україна готова до відбиття нової навали російських сил.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 15.02.2023 11:37