Фото: Офіс президента

Скільки зброї отримає Україна від Німеччини за п'ять років: Шольц шокував заявою

Німеччина продовжить підтримувати Україну у війні з Російською Федерацією. Союзники з початку повномасштабного вторгнення РФ у 2022 році та до 2027 року відправлять нашій державі озброєння на загальну суму близько 17 мільярдів євро.

Відповідну заяву під час прес-конференції зробив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

За словами глави німецького уряду, його країна після США є лідером із надання Україні підтримки, у тому числі й у військовому плані. Також Шольц наголосив, що широкомасштабна військова агресія Росії продовжує "дуже сильно хвилювати всіх нас".

"З початку війни та приблизно до 2027 року, можливо, ми витратимо 17 мільярдів євро лише на постачання зброї, яку ми з Німеччини фінансуємо для України", — додав Шольц.

Нагадаємо, Бундесвер замовив велику кількість боєприпасів для основного бойового танка Leopard 2 у групи озброєнь Rheinmetall. Компанія оголосила, що чинна рамкова угода була розширена до обсягу близько чотирьох мільярдів євро.

Раніше німецький уряд відмовився від створення на території Польщі центру з ремонту українських танків Leopard, які перебувають на польській території. Країни не зійшлися у вартості обслуговування техніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.07.2023 23:55