Фото: armyinform.com

Німеччина замовила боєприпаси для танків Leopard 2: угода передбачає постачання снарядів ЗСУ

Бундесвер замовив велику кількість боєприпасів для основного бойового танка Leopard 2 у групи озброєнь Rheinmetall. Компанія оголосила, що чинна рамкова угода була розширена до обсягу близько чотирьох мільярдів євро. 

Про це повідомляє Tagesschau.

За даними джерела, до кінця 2030 року Бундесвер отримає кілька сотень тисяч бойових та навчальних патронів різної конструкції. Компанія не надала жодної інформації про обсяг попереднього замовлення. Цим наказом Бундесвер хоче закрити прогалини у своїх запасах та збільшити запаси боєприпасів. 

Рамкова угода також передбачає постачання Збройним силам України "значної кількості танкових боєприпасів". Варто відзначити, що у січні уряд Німеччини дав згоду на постачання в Україну сучасних танків Leopard 2, а також дозволив відправлення цих танків іншим країнам.

Нагадаємо, німецький уряд відмовився від створення на території Польщі центру з ремонту українських танків Leopard, які перебувають на польській території. Країни не зійшлися у вартості обслуговування техніки.

Раніше Федеральна рада Швейцарії відхилила запит оборонної фірми RUAG щодо експорту 96 танків Leopard 1 A5, які призначалися для України. Причина — "це не відповідає чинному законодавству".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.07.2023 19:02